si

  • en
  • si

Košarica

Ni izdelkov

Brezplačna dostava!Dostava
0,00 €Cena skupaj

brez DDV

Izdelek je bil uspešno dodan v vašo košarico

Količina
Cena skupaj

V košarici je 0 izdelkov.V košarici je 1 izdelek.

Skupaj produktov (brez davka)
Skupaj dostava: (brez davka)Brezplačna dostava!
Cena skupaj (brez davka)
Nadaljujete na blagajno

Predstavitev

Čebelarstvo Slanc

 

Začetek mojega čebelarstva je bil okoli leta 2001. Brez znanja o čebelah, vendar z veliko željo sem si kupil 2 čebelji družini s panjem. In tako se je vse začelo. Veliko dela in učenja. Po nekaj letih čebelarjenja je čebelnjak za 28 družin postal premajhen. Iskal sem prostor za rezerve in tako naredil čebelnjak doma v Polju. ...

Čebelarstvo Slanc

 

Začetek mojega čebelarstva je bil okoli leta 2001. Brez znanja o čebelah, vendar z veliko željo sem si kupil 2 čebelji družini s panjem. In tako se je vse začelo. Veliko dela in učenja. Po nekaj letih čebelarjenja je čebelnjak za 28 družin postal premajhen. Iskal sem prostor za rezerve in tako naredil čebelnjak doma v Polju. Istočasno pa sem naredil tudi stojišče za 20 nakladnih panjev. Tako, da sem preizkusil tudi druge načine čebelarjenja.

Čebelarjenja sta se z leti navdušila tudi moja starša. Tako je čebelarstvo postalo družinsko. Po želji za sortnimi medovi semo začeli prevažati naše panje. Poleg sortnega medu pridelujemo cvetni prah, vosek, propolis, pa tudi kakšna čebelja družina se najde za prodati.

Glede na to, da sem bil relativno mlad čebelar, nisem imel nobenega pašnega prostora in tako v prevažanju doživel marsikaj. Nekaj let sem prevažal s prikolico kontejnerje, nato pa sem povečal čebelarstvo in sedaj prevažamo 2 kamiona. Spomladi prevažamo na akacijo Primorsko, na Bizeljsko, nato na javorjevo pašo, če javorja ni, odpeljemo na smreko, ki jo lovimo po celi Sloveniji, po smreki sledi kostanj in lipa, po kostanju hoja, po hoji pa počasi zaključimo.

Potrebno se je vedno izobraževati, zato se udeležujem predavanj, ki so na voljo. Opravil sem tudi NPK čebelar.

Delo čebelarja je trdo in zahtevno, vendar samo s trdo voljo in trudom dosežeš rezultate.

 

SANDI SLANC

Več

Predstavitev Ni izbranih izdelkov